Номери операторів Київстар та Vodafonе починатимуться з нових кодів

Два найбільших оператори мобільного зв’язку в Україні Київстар і Vodafone планують серйозні зміни. Вони вводять номери з новими кодами. Тобто нові абоненти цих операторів вже отримуватимуть номери, починаючи з нового коду. Але постійним клієнтам хвилюватися не варто – для них все залишиться як і раніше.

Таким чином два мобільні оператори зможуть вирішити проблему дефіциту вільних номерів. Дана проблема у цих компаніях назрівала вже досить давно. Наприклад, у «Київстарі» наголосили, що наявної бази номерів вистачить лише на два роки. Крім того, через брак номерів компанія не зможе розширити коло користувачів. Vodafone має схожу проблему.

В результаті деякі нові абоненти отримують номери, які вже були у використанні. Особливо, це стосується номерів людей, які померли та призводить до сильного стресу у їхніх родичів й близьких. Адже коли “в мережі» з’являється близька людина котра померла рік тому, то не у всіх вистачає сміливості сприйняти це спокійно.

Таким чином, серія номерів Київстар буде доповнена номером з кодом 077. А нові номери Vodafone тепер починатимуться з 075. Це додасть ще 10 мільйонів номерів до абонентських баз обох операторів.

Зараз «Київстар» використовує у своїх номерах п’ять кодів: 067, 068, 096, 097, 098. Vodafone використовує чотири коди: 050, 066, 095, 099.

Усі номери, якими користуються наразі абоненти обох операторів, залишаються дійсними. Вони не будуть заблоковані, а їхні власники не будуть переведені на новий номер. Все залишається так як є. Просто зараз обом операторам є куди розвиватися і залучати нових користувачів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.