Який відсоток людей приходить у ТЦК по повістці: невтішні показники

Уже третій рік іде повномасштабна війна в Україні і уже немає тих черг біля військкоматів, що були в перші пів року. Час добровольців минув, зараз потрібна примусова мобілізація.

Таку думку висвітлив Володимир Гренюха, який захищав Україну від загарбників в складі ТРО, а зараз працює у Шевченківському РТЦК у Львові.

За його словами, зі 100% людей, які отримали повістку, приходить лише 2 %.

Я не розумію тих людей, які ховаються від військового обліку. У мене багато побратимів, які загинули на цій війні, а є ті, яких потрібно міняти. Зрозумійте правильно, чоловіки уже по 2 роки на передовій, їм потрібна ротація. Я підтримую державу, що вони приймають такі закони, адже багато чоловіків минають військкомати і краще заплатять штраф чим прийдуть і оновлять дані. У нас в обласному ТЦК невтішна статистика, зі 100 % людей які отримали повістку, приходить лише 2 % – зазначив військовий.

Також він додав, що багато чоловіків розуміють ситуацію і їх просто потрібно підштовхнути, поговорити з ними, роз’яснити, що захист батьківщини це обов’язок кожного.

Я багато спілкуюся з чоловіками коли вони перебувають на тимчасових пунктах. Це місце, де військовозобов’язані визнанні придатними та чекають документів і звідти їх просто відправлять на полігон. Від них я часто чую – “а чого я маю йти?”. У таких ситуаціях ми повинні діяти акуратно і пояснити чоловіку, що це його обов’язок перед батьківщиною. Ми там уже були, дехто лишив життя, а дехто здоров’я. Коли це пояснюєш, спілкування проходить легше – розповідає працівник ТЦК

Також військовий зазначив, що в країні так не повинно бути, коли чоловіки не знають, чому вони повинні воювати. Адже будучи на передовій, він розуміє, що Росія несе тільки смерть і розруху. Тому примусова мобілізація це просто необхідність в теперішній час, підсумував Володимир Гренюха.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.