У Європі мають намір обмежити пільги військовозобов’язаним українцям

Глава зовнішньополітичного відомства Польщі Радослав Сікорський вважає, що Україна повинна вирішити, що робити зі своїми військовозобов’язаними громадянами, які перебувають за кордоном.

А також, на його думку, Європейський Союз має ухвалити колегіальне рішення щодо обмеження пільг для українських військовозобов’язаних.

“Абсолютно не вважаю, що людина має право на соціальне забезпечення, якщо вона  ухиляється від військової служби в чужій країні. Ті, хто воює на передовій, також мають права людини” – підкреслив дипломат.

Сікорський зазначив, що це питання має бути розглянуте на рівні ЄС. Міністр закордонних справ Польщі зазначив, що якщо Польща в односторонньому порядку почне відмовляти в пільгах громадянам України, які підлягають призову, вони просто звернуться за пільгами до інших країн ЄС.

Тому Радослав Сікорський вважає, що ЄС має колегіально вирішити це питання.

Після ухвалення в Україні нового закону про мобілізацію позиція Польщі щодо українських призовників неодноразово змінювалася. Варшава спочатку заявляла, що готова допомогти Україні депортувати громадян, але потім запропонувала їм можливість тимчасово перебувати в Польщі без паспорта.

Це відбувається на тлі обмежень щодо надання консульських послуг українцям за кордоном. Варто зазначити, що в МЗС України заявили, що такі послуги не будуть надаватися громадянам, які не приїхали в країну особисто для проходження військової служби.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.