Розумна ложка Kirin покращує смак їжі

Японська компанія Kirin представила незвичайне гастрономічне рішення у вигляді електричної ложки, яка використовує електроди для контакту з язиком, дозволяючи людині відчути смак солі в роті. Гаджет підійде для людей, які мають потребу в продуктах з низьким вмістом натрію.

Технологія досить проста. Гаджет генерує невеликий електричний струм концентрувати молекули іонів натрію під час дотику до мови. Ключова мета компанії полягає в тому, щоб дати людям можливість харчуватися здоровішою їжею, дозволяючи їм використовувати в раціоні продукти з низьким вмістом натрію.

Автори ідеї протестували технологію у наборі паличок для їжі. Вчені з’єднали їх із акумулятором, що прикріплюється до зап’ястя. Внаслідок експерименту Kirin вдалося посилити солоний смак продуктів на 50%.

Гаджет планується випустити обмеженим тиражем у кількості 200 штук. Їх вартість Kirin оцінила у 127 доларів. До масового виробництва компанія планує розпочати 2025 року. Протягом п’яти років виробник має намір відвантажити 5 мільйонів таких ложок.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.