Потрібен лише один документ: розблоковано оформлення паспортів для чоловіків за кордоном

Українські чоловіки знову зможуть отримувати консульські послуги та оформляти закордоні паспорти та документи, але слід врахувати нові вимоги закону про мобілізацію.

Міністерство закордонних справ України, представило оновлений порядок отримання консульських послуг за кордоном для українців призовного віку.

Таким чином, консульська діяльність адаптована до вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з деяких питань військової служби, мобілізації та військового обліку».

Отже, щоб отримати консульські послуги потрібно представити один із форм військово-облікових документів, а саме : паперовий або електронний.

Також слід врахувати, що паперові документи приймають до 18 червня 2024 року, адже потім буде введений електронний військовий квиток і послуги будуть надаватися тільки по ньому.

Як українці можуть оновити військово облікові дані за кордоном

Нещодавно Кабмін затвердив постанову № 565, яка надає можливість українцям, оновити військово облікові дані за кордоном.

Щоб оновити дані, чоловіки призивного віку можуть встановити мобільний додаток резерв + :

  • Посилання на додаток “Резерв+” на андроїд.
  • Посилання на додаток “Резерв+” Iphone.

У додатку потрібно буде уточнити наступну інформацію:

  • ПІБ;
  • Дату народження;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код);
  • серію та номер паспорта громадянина України.

Інформація, введена в електронному кабінеті, автоматично надсилається до Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних та резервістів.

Слід зазначити, що на офіційному порталі ДП “Документ” зазначається, що оформлення документів для громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років відбуватиметься лише при наявності військово-облікових документів.

Також читайте:

Дія та Резерв+: що відомо про нову форму військового квитка.

Що буде, якщо не оновлювати дані в ТЦК та не сплачувати штрафи.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.