Мобілізація в Україні посилилася: яке майно будуть забирати в ухилянтів

Після набуття нового закону про мобілізацію та збільшення штрафів за ухилення від військового облік, багато чоловіків інтересує – “які будуть наслідки. якщо не сплатити штраф та яке майно можуть конфіскувати“. В цьом матеріалі ми відповімо на дане питання.

Перше слід зазначити, що арешт може накладатись на все майно боржника або на окремі речі залежно від розміру суми стягнення за виконавчим документом з урахуванням виконавчого збору, витрат виконавчого провадження, штрафів та основної винагороди приватного виконавця. Тобто, не тільки штраф повинен оплатити чоловік, а й роботу самого виконавця.

Вилучені речі будуть продаватися на державному онлайн-аукціоні “СETAM”. З суми отриманої від реалізації, вирахують суму штрафу, суміжні затрати, а решту віддадуть власнику.

Даний аукціон працює з 2014 року і там продається безліч речей, які належали боржникам. На аукціоні можна побачити побутову техніку, одяг, посуд, швабру та навіть упаковку сухих дріжджів. Найменший лот на аукціоні на сьогодні оцінюється в 1 гривню.

Підсумовуючи вище сказане, виконавча служба може конфіскувати фактично все майно чоловіка. Але слід нагадати, що Кабміном була видана постанова в якій було сказано, яке майно чоловіка не можна конфіскувати. Більш детально про це ми розповідали в цій статті – “Став відомий перелік речей, які заборонено забирати в ухилянта”

Нагадуємо, що за порушення мобілізаційного законодавства, чоловіки які не стануть на військовий облік отримають штраф у 17 – 25 тисяч гривень. Такий штраф представник ТЦК може виписати до 4 раз на рік. Адже в новому мобілізаційному законі сказано, що після кожного продовження воєнного часу президентом, оновлюється вимога встати на військовий облік. А так як президент продовжує воєнний час кожні 3 місяці, то за кожний цей період чоловік який порушив мобілізаційне законодавство отримає штраф.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.