Мобілізація авто: українцям заборонили виїжджати за межі своєї області

Автомобілі, які потраплять на військовий облік до ТЦК буде заборонено вивозити за межі області. Така норма вступає в силу з моменту набрання чинності нового закону про мобілізацію.

Як буде проходити процедура вилучення авто

Зараз ТЦК отримає інформацію від МВС про автомобілі, які перебувають у власності у громадян та підприємств і ті які підходять під мобілізацію будуть поставлені на військовий облік. Перемішати в інші області та продавати ці автомобілі буде заборонено. Винятком є ​​тимчасове переміщення авто у суміжні області протягом 1 місяця з повідомленням ТЦК.

Вилучити автомобіль можуть у будь-якого українця, незалежно від статті та віку власника автомобіля

Слід нагадати, що не підлягають мобілізації авто, якщо це єдиний транспортний засіб власника.

Також слід зазначити, що транспортні засоби будуть безоплатно використовуватимуться для потреб Збройних Сил та інших військових частин. Повернення транспортних засобів їх власникам можлива після демобілізації протягом 30 днів. За пошкодження або знищення техніки виплачуватиметься компенсація.

Залучення авто здійснюватиметься ТЦК, СБУ чи розвідкою на підставі рішень місцевих держадміністрацій. Вони повинні скласти акт прийому – передачі ТЗ із зазначенням показників і вартості автомобіля.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.