За який проступок чоловіка можуть мобілізувати за лічені години: постанова уряду

Чоловіки, які будуть ігнорувати військовий облік та знаходитися в розшуку, у разі спіймання при спробі незаконно перетнути кордон, їх будуть відразу відправляти на ВЛК та готувати на фронт.

Про такі нововведення стало відомо з постанови уряди №560, у якій затверджено Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації на особливий період.

Зазначається, за умови, якщо у Єдиному державному реєстрі призовник перебуває у розшуку і якщо його спіймали при спробі незаконно перетнути кордон, то обов’язковим буде штраф від 3400 до 8500 грн, або адміністративний арешт на строк до 15 діб, а також примусове проходження ВЛК під наглядом представників ТЦК. Після медичної комісії, йому повинні зразу вручити бойову повістку і відправити на навчання. Це обумовлюється тим, що до такого чоловіка довіри немає, тому дана категорія чоловіків повинна зразу підпадати під мобілізацію.

Слід нагадати, що наказом Міністерства оборони України № 402 від 14.08.2008 чітко регламентований прямий обов’язок проходити ВЛК та неможливість відмовитися від проходження ВЛК. Таким чином, якщо чоловік відмовляється проходити ВЛК, то його можуть визнати як повністю здоровим.

Також читайте:

Офіційно 60 днів ТЦК не мають права затримувати та відправляти на ВЛК чоловіків.

Чи продовжить роздавати повістки на вулицях після 18 травня.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.