ВЛК під конвоєм: ухилянтів будуть мобілізувати першими

Після вступу в силу нового мобілізаційного закону, всі чоловіки повинні оновити дані та пройти ВЛК протягом 60 днів. Ті чоловіки, які проігнорують дану вимогу, будуть примусово доставлені в ТЦК та проходити медичну комісію під наглядом військових.

Такі міри прописані в мобілізаційному законі, який вступив в дію з 18 травня. Про це розповів адвокат Руслан Ткаченко, який знається на тонкощах закону.

За словами адвокати, закон дозволяє затримувати чоловіка, а також в примусовому порядку заставити його пройти ВЛК. Теоретично військовозобов’язаний може відмовитись проходити ВЛК, але наказом Міністерства оборони України № 402 від 14.08.2008 чітко регламентований прямий обов’язок проходити ВЛК з метою якісного проведення призову громадян на строкову військову службу за станом здоров’я та неможливість відмовитися від проходження ВЛК.

Тобто, якщо чоловік відмовляється проходити ВЛК, то його можуть визнати як повністю здоровим і придатним до служби у Збройних силах України.

Після проходження ВЛК в ТЦК мають законне право вручити бойову повістку чоловіку, особливо це стосується ухилянтів, адже кредит довіри до таких чоловіків немає, тому до них лояльності в військкоматах мало. Також є велика ймовірність, що чоловік просто спробує сховатися або незаконно перетнути кордон. Тому мобілізація ухилянтів стоїть в пріоритеті для представників ТЦК – розповів адвокат

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.