Нова грошова допомога для сімей з дітьми: як подати заявку та скільки можна отримати

Міністерство соціальної політики спільно з ЮНІСЕФ реалізує новий проєкт із соціальної підтримки українських сімей, які були евакуйовані з прифронтових територій у Харківській та Сумській областях.

Про допомогу

У рамках проекту сім’ї, які відносяться до незахищених верст населення та які були евакуйовані з прифронтових громад Харківської і Сумської областей, можуть отримати виплату в 10 800 гривень на одну особу. Наприклад сім’я з чотирьох осіб може отримати 43 200 гривень.

Допомогу нададуть сім’ям з дітьми, які підлягали обов’язковій евакуації з 1 травня 2024 року, а до евакуації проживали на території Сумщини і Харківщини та належали до однієї чи кількох таких категорій (отримували відповідні виплати від Мінсоцполітики):

– у складі сім’ї є особа або дитина з інвалідністю до 18 років

– сім’я є багатодітною з дітьми до 18 років

– дітей виховує одинока мати/одинокий батько

– сім’я з дітьми віком до 18 років є малозабезпеченою.

Куди звертатися

Якщо ваша родина евакуюється засобами, організованими вашою ОВА, додатково звертатись по отримання даної допомоги не потрібно, виплату буде здійснено автоматично. Якщо ви, в рамках обовʼязкової евакуації, виїжджаєте в безпечніше місце самостійно, вам необхідно звертатися після евакуації до найближчого управління соціального захисту в громаді, до якої ви переїхали, і подати заяву на виплату відповідної допомоги. Кошти одноразової грошової допомоги будуть зараховані на рахунок одного з членів сім’ї, який отримує допомогу. Також можливе отримання коштів через Укрпошту.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.