Українців будуть штрафувати за переказ грошей з картки на картку: що відомо

Переказувати гроші з картки на картку стало звичною справою для українців, але стало відомо, що за такі транзакції можуть заблокувати рахунок або навіть більше накласти чималий штраф.

Щоб користуватися миттєвими платежами, необхідно лише знати дані своєї картки. Це зручний спосіб оплатити товари чи послуги та допомогти родичу, чи другу. Однак варто знати, що Національний банк України планує змінити правила карткових переказів.

Національний банк України розпочав громадське обговорення проєкту нової постанови, який передбачає зміни порядку проведення платіжних операцій. Рекомендовано заборонити переведення у готівку грошей за розрахунками шляхом пересилання без відкриття рахунку.

Це обмеження сподіваються запровадити для «підвищення прозорості платіжних операцій в Україні». Нові правила почнуть діяти після затвердження проєкту.

Також слід пам’ятати, що чинне законодавство передбачає контроль за переказами на суму від 5 тис. грн. Особливому моніторингу підлягають операції на суму понад 400 тис. грн.

Юристи попередили українців, що деяким з них можуть загрожувати блокування банківських рахунків і значні штрафи за підозрілі перекази. Наприклад, якщо клієнт регулярно користується онлайн-торгівлею, не зареєстрований як ФОП, але отримує великі суми коштів з різних рахунків.

Банк має право заблокувати картковий рахунок і вимагати від клієнта пояснення. Якщо побоювання щодо незаконного збору є обґрунтованими, інформація може бути передана до органів контролю. Де ті, своєю чергою нарахують штрафи від 17 до 34 тисяч гривень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.