Повістки чоловікам почнуть розсилати поштою: які покарання за ігнорування

З 18 травня в Україні набрав чинності новий закон про мобілізацію. Який несе в собі багато нововведень, одне із яких – повістки почнуть отримувати поштою.

Повістки розпочнуть надсилати поштою з 18 липня після закінчення 60 днів, відведених на оновлення військово-облікових даних. Вручення повістки буде визнане дійсним, у випадку проставлення відмітки про відсутність особи за адресою.

Мова йде про так зване “заочне” оповіщення військовозобов’язаних чоловіків. Відтак, відповідно до змінами, підпис на повістці вже не потрібен, але чоловік вважається повідомленим.

Якщо громадянин не повідомляє ТЦК свою справжню адресу, повістка йому прийде через Укрпошту. Якщо особа не проживає за останньою відомою адресою військкомату, це відкриває можливість для накладання заочних штрафів, порушення адміністративної справи та стягнення коштів чи майна.

Належним підтвердженням оповіщення військовозобов’язаного або резервіста також буде день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення.

Повістка надсилається чоловікові не пізніше наступного дня після її підписання керівником ТЦК. Дата явки за викликом призначається не раніше ніж через 14 днів з дня відправлення повістки рекомендованим листом із повідомленням про вручення.

Оповіщення також дозволили керівники підприємств, де працюють військовозобов’язані чоловіки, і голові правління ОСББ.

Також читайте:

Чи продовжить роздавати повістки на вулицях після 18 травня.

Головні зміни в новому законі про мобілізацію

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.