В Україні кардинально змінять покарання для ухилянтів від мобілізації

Верховною Радою України зареєстровано законопроєкт, який може стати революційним. У разі його схвалення, в Україні різко зросте кількість трудових ресурсів, а також збільшаться податкові надходження. Мова йде про людей, які ухиляються від мобілізації. Замість позбавлення волі карати їх штрафами або обмеженням волі.

Відповідний законопроєкт No11260 вже з’явився на сайті ВР України.

Народний депутат Анатолій Бурміч – автор документа, пропонує скасувати нині чинну норму, яка передбачає за ухилення від мобілізації покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 3 до 5 років. Він вважає таке покарання не доцільним.

По-перше, кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі зазвичай призначені для злочинців, які є небезпечними для суспільства. Однак серед ухилянтів все навпаки. Важко знайти людей, здатних справді загрожувати суспільству.

По-друге, позбавлення волі вимагає додаткових бюджетних витрат. Адже у держави є певні кошти на підтримку ув’язнених. Ці гроші могли б піти на потреби військових, а не на утримання тих, хто будь-що ухиляється від військової служби. Крім того, необхідно знайти місце ув’язнення для всіх злочинців.

По-третє, завдяки застосуванню інших видів покарань, держава отримає додаткову робочу силу і додаткові бюджетні надходження.

Натомість це покарання планується замінити на штраф від 3 000 до 5 000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (тобто від 51 тисячі до 85 тисяч гривень). Крім того, передбачені громадські роботи (160-240 годин), виправні роботи (1-2 роки) та обмеження волі (1-2 роки).

Також читайте:

МЗС відновлює консульські послуги для чоловіків за кордоном.

Застрелили чоловіка на кордоні, що трапилось?

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.