В Україні будуть забирати права за три порушення ПДР на рік

В Україні планують законодавчо закріпити відповідальність для водіїв, які протягом року тричі порушать правила дорожнього руху. Про це розповів перший заступник начальника Патрульної поліції України Олексій Білошицький.

За його словами, зараз в Україні немає жорстких покарань за порушення правил ПДР. Тому багато водіїв можуть порушувати одне і те саме правило 20-30 разів на рік. Білошицький вважає, що це свідчить про те, що нинішня відповідальність за порушення правил дорожнього руху працює не так, як мала б, тому необхідно визначити більш конкретну відповідальність для водіїв, які систематично порушують ПДР.

Патрульні пропонують обмежити кількість порушень ПДР водіями до трьох на рік. Як буде реалізовуватися даний план, поки що невідомо. Білошицький зазначив, що парламентський комітет з питань правоохоронної діяльності та дорожнього руху підтримує нововведення. Проте відповідний законопроєкт й досі не зареєстрований у Верховній Раді. Можливо він знаходиться на стадії розробки.

Раніше Білошицький повідомляв що МВС не відмовилося від ідеї запровадити штрафні бали для водіїв. У 2022 році Верховна Рада зареєструвала законопроєкт No6502, який передбачає запровадження системи штрафних балів для водіїв.

У законі йдеться, якщо протягом року водій набере 12 штрафних балів, його можна позбавити посвідчення водія на деякий термін без суду. Для водіїв-початківців пропонується жорсткіша норма – 8 штрафних балів. Залежно від виду порушення ПДР пропонується розмір штрафу, наприклад, 1 бал за непристебнутий пас безпеки, 3 бали за порушення ПДР і паркування транспортного засобу на смузі.

Законопроєкт No6502 наразі перебуває на розгляді у профільному Комітеті Верховної Ради. Судячи з усього, його розгляд було відкладено до закінчення війни.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.