Ухилянти, яким заблокують рахунки, зможуть частково розпоряджатися ними

Виконавча служба буде блокувати рахунки чоловікам, які не захочуть платити штраф за порушення правил військового обліку. Однак, попри блокування рахунку, чоловік буде мати змогу робити внески за кредитами.

Таку відповідь дали в службі техпідтримки українських банків.

Як відомо, 9 травня депутати ухвалили закон №10379, який збільшує штрафи для чоловіків за ухилення від військового обліку. Тому, ті чоловіки, які вчасно не оновлять дані в ТЦК, змушені будуть заплатити штраф від 17 до 25 тисяч гривень. Тим, хто відмовиться платити штраф, виконавча служба заблокує рахунки.

У зв’язку з цим у багатьох людей виникають питання про те, що буде з платежами по кредиту. Адже в разі блокування рахунку чоловік не зможе розпоряджатися своїми коштами і вносити платежі по кредит, через що в нього можуть нарости великі проценти.

Але в банках повідомили, що готові до такого сценарію і при блокуванні рахунку чоловіку, для нього відкриють спеціальний рахунок де він зможе вносити платежі по кредиту. Тож, принаймні, хоч одним головним болем у вітчизняних ухилянтів буде менше.

Також не слід забувати, що навіть якщо чоловіка списали кошти за штраф, рахунок не розблоковується, тут потрібно уже звертатися безпосередньо до виконавця, щоб той направив відповідну заяву до банку.

Також читайте:

Тепер штрафи виписуватимуть 4 рази на рік всім ухилянтам.

Закон про мобілізацію зробить рівними всіх: тепер не буде, що одні воюють, а інші переховуються.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.