Каратимуть дуже суворо: в ТЦК розповіли, що буде з тими, хто порушує правила мобілізації

Адміністративні штрафи за ухилення від військового обліку це лише один із способів мотивувати чоловіка прийти в ТЦК.

Таку думку висловив голова Сухопутних військ Збройних Сил України Іван Тимочко.

Військовий вважає, хто б що не говорив, але штрафи це один із дієвих методів заставити чоловіка оновити військово облікові дані.

Найбільша діра в законодавстві – це те, що якщо ти вже вдягнув піксель, то крок вправо, крок вліво – ти дезертир, це серйозний злочин. Якщо ти офіційно мобілізований і відмовляєшся служити – три роки позбавлення волі. Але поки ти ухиляєшся від військового обліку або взагалі на ньому не стоїш, посилаєш воєнкома з повістками, – все це дрібне адміністративне правопорушення. Тому новий мобілізаційний закон робить більш рівними всіх. – розповів Тимченко

Військовий впевнений, що штрафи, які пропонує Верховна Рада, а це 17 – 25 тисяч гривень, справедливе покарання для ухилянтів.

Одні віддають своє життя, а інші оплатили штраф у 1700 гривень і дальше переховуються – це несправедливо. З новим закон прийдуть нові порядки, адже чоловіка уже можна подати в розшук та накласти штраф за ухилення від військового обліку заочно, тобто без його присутності” – зазначив Тимчук

Також він додав, що штраф — це кінцевий результат невиконання обов’язків громадянина. Наприклад, чоловік не оновив свої дані протягом 60 днів або проігнорував повістку.

Як стверджує голова Ради резервістів ЗСУ в українському суспільстві є така проблема, що будь-яка новина сприймається як крайнощі. Якщо призвали до лав ЗСУ, то людина обов’язково загине. Якщо не з’явився до ТЦК, то штраф чи ув’язнення. Насправді запровадження штрафів це не більше, ніж спосіб мотивувати українців вчасно оновлювати дані.

Також читайте:

Закон про мобілізацію зробить рівними всіх: тепер не буде, що одні воюють, а інші переховуються.

Тепер штрафи виписуватимуть 4 рази на рік всім ухилянтам.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.