Готується полювання на ухилянтів: ОСББ вже дали списки

18 травня набуде чинності новий закон про мобілізацію, але в деяких містах “полювання” на ухилянтів вже розпочалося.

Так у Києві Печерська райдержадміністрація запросила від голів місцевих об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) та ОСН — органів самоорганізації населення надати списки військовозобов’язаних для ТЦК та СП.

Насправді в мережі з середини квітня, публікується лист із таким запитом. Це викликало певне занепокоєння у громадян, більшість людей вже знають про свій обов’язок (що потрібно прийти до ТЦК для оновлення даних).

«Даний запит щодо дій районних ТЦК та СП поза межами компетенції Київської міської військової адміністрації. Це питання варто адресувати до Міністерства оборони України», — прокоментували у КМДА.

У Міноборони, зі свого боку, запевнили, що не можуть відповідати на такі запитання, більш обізнані в тонкощах мобілізації у Генеральному штабі, а саме у Сухопутних військах, яким підпорядковані ТЦК та СП.

Але новина про «полювання на ухилянтів» продовжує ширитися телеграм-каналами, викликаючи бурхливі дискусії.

У ЗСУ наголосили, що призовники, військовозобов’язані та резервісти не можуть змінювати місце проживання без дозволу керівників відповідних районних (міських) ТЦК та СП з дня оголошення мобілізації та у воєнний час.

Щодо списків військовозобов’язаних по районах, то Управління пояснює це необхідністю «своєчасного оповіщення громадян, які призиваються на військову службу. Через те, органи місцевого самоврядування  просять від керівників ОСББ, ЖБК та ОСН надавати такі списки.

Також читайте:

В Україні можуть почати блокувати рахунки ухилянтів.

Польща повернула в Україну деяких чоловіків призовного віку

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.