Штрафи для ухилянтів переглянули: що загрожує за неявку до ТЦК

Для військовозобов’язаних, котрі порушують правила військового обліку та не оновили власні дані під час визначеного періоду, розмір штрафів буде переглянуто повторно.

Наразі ВР працює над внесенням змін до відповідного законопроєкту, якими пропонується карати порушників мобілізаційного законодавства. Про це повідомив представник комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Олександр Бакумов.

«Найбільші штрафи пропонуються від 17 тис. грн до 25,5 тис. грн. Такі штрафи рекомендовано накладати на фізичних осіб» – каже Олександр Бакумов.

Він вважає, що штрафи у розмірі 200 тисяч гривень є завеликими й неактуальними.

«Основна мета штрафів – дисциплінувати громадян і взяти їх на військовий облік» – сказав Бакумов

Про механізм стягнення штрафу та наслідки несплати розповів адвокат Микола Максимов, який особливо добре розбирається в питаннях мобілізації.

«Зараз працює тільки один механізм, а саме у разі вчинення військовозобов’язаним протиправних дій, ТЦК буде складати протокол про адміністративну відповідальність. Протокол буде направлено до суду, який вирішуватиме питання про притягнення особи до відповідальності та накладення штрафу. У разі не сплати штрафу, діло передається державному виконавцю, після чого він накладає обмеження на банківські картки та арешт на майно ухилянта.» – сказав Микола Максимов.

Також адвокат додав, що закон про збільшення штрафів до 17 000 гривень ще не прийнятий, але його уже подали у Верховну Раду і мало варіантів того, що депутати не проголосують за нього.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.