Електроніка в Україні скоро подорожчає: причини

Видання Digitimes з посиланням на джерела в галузі повідомило, що багато китайських виробників напівпровідникової продукції оголосили про підвищення вартості своїх товарів. Причина проста: подорожчали дорогоцінні метали, які використовуються у виробництві електроніки.

Найбільше «дісталося» міді: 2020-го вона коштувала близько $5000 за тонну, а цього року — вже $8300. Компанії ICM та Yaxin Microelectronics направили своїм клієнтам інформаційні листи, в яких повідомили про підвищення ціни на 10-20% по всіх позиціях. І це, на думку аналітиків, лише початок.

Крім того, найближчим часом подібні заяви очікуються від компаній HaloChip, Chiplink, TG-Star Electronics Technology, Sanliansheng та Kangqiang Electronics. Вони не надто відомі пересічному споживачеві, але їхня продукція широко використовується у виробництві смартфонів, ПК та іншої електроніки.

Згодом підвищення цін дістанеться і до кінцевого покупця. Електронні компоненти з дорогоцінними металами у складі використовуються повсюдно: від карт пам’яті до високопродуктивних ПК, індукційних плит та електромобілів. Компанія TSMC вже заявила, що відсутність чіпів у деяких постачальників напівпровідникової продукції може вплинути на її виробничі плани.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.