Посол України в Польщі про призупинення консульських послуг: це тимчасово

З 18 травня всі консульські послуги запрацюють, але очевидно, що будуть додаткові вимоги.

Про це розповів посол України в Польщі Василь Зварич, коментуючи ситуацію з призупиненням консульських послуг для військовозобов’язаних чоловіків.

Нам потрібно підготуватися технічно, щоб бути готовим коли запрацює новий мобілізаційний закон. Також потрібно підтягнути всі алгоритми взаємодії міжвідомчих інформаційних систем, бо прийняття і опрацювання заявок відбувається в електронному режимі. Коли цей алгоритм відпрацюється, тоді все швидко відновиться – розповів посол

Також він додав, що всі заявки, які були подані до 23 квітня до консульських установ, у тому числі заявки на отримання паспорта, опрацьовуються і паспорти будуть видані.

Слід сказати, що робота з видачі паспортів консульськими установами не припинена. Тому не потрібно розводити всякі спекуляції. По-друге, необхідно чітко відмежовувати консульські установи від філій ДП “Документ”, яке безпосередньо пов’язані з державними органами. Тому, коли показують черги незадоволених громадян, це не біля консульських установ, це у філіях ДП “Документ”. У нас, на щастя, жодного ажіотажу немає, – запевнив Зварич.

Він зазначив, що прийом заяв від чоловіків призовного віку лише тимчасово призупинено.

«Але якщо український громадянин потрапив у біду і потребує консульської підтримки, то, звичайно, ми надамо таку допомогу, незалежно від того, чи досягла ця особа призовного віку, чи ні», – зазначив дипломат.

За словами Зварича, після 18 травня все вернеться в норму і заявки будуть прийматись у всіх категорій чоловіків, але уже з деякими новими вимогами, згідно нового мобілізаційного закону.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.