В Україні почнуть штрафувати забудькуватих водіїв: зміни в ПДР

До правил дорожнього руху внесли зміни. Починаючи з 1 травня всі водії повинні будуть зобов’язані включати ближнє світло фар за межами населених пунктів навіть влітку.

В кабінеті міністрів прийняли постанову №1105, якою зобов’язують водіїв вмикати ближнє світло фар круглий рік. Раніше водії повинні були робити це лише з жовтня по травень.

Якщо водій забуде включити ближнє світло фар виїжджаючи на міжміські траси, то у разі зупинки його чекаю штраф у 425 гривень.

В Міністерству внутрішніх справ України запевнили, що перший період будуть попереджати водіїв, які пропустили дані зміни в правилах дорожнього руху. Але краще всім водіям виробити звичку і включати ближнє світло відразу, як тільки ви покидаєте межі населеного пункту.

Дана зміна була впроваджена для того, щоб зменшити кількість ДТП на українських дорогах. Європейський дослідний інститут з безпеки дорожнього руху повідомляє, що використання цілодобового денних ходових вогнів може зменшити кількість ДТП на 10-15%.

Слід зазначити, що використання дальнього світла фар дозволяється також в денний період часу, коли видимість є недостатньою через туман або інші погодні явища.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.