У Telegram з’явився новий спосіб «викрадення» облікового запису

«Безпека» компанії F.A.C.C.T. повідомили, що розкрили нову схему «викрадення» акаунтів у Telegram. Вона нагадує деякі вже відомі методи шахрайства, але, на думку експертів, небезпечна навіть досвідчених користувачів. Видання РБК розповіло все, що про це відомо.

Загальновідомо, що робота підтримки Telegram завжди надсилає користувачам особисті повідомлення при різних операціях з акаунтом (вході на новому пристрої і так далі). Цим і користуються шахраї: вони створюють «лівий» обліковий запис, що видає себе за офіційного робота, і надсилають користувачеві повідомлення про те, що від його особи нібито оформлена заявка на видалення облікового запису. Для її скасування пропонується ввести номер телефону та SMS-код підтвердження на сайті Telegram.

«Оскільки зловмисники розповсюджують посилання на ресурси для «викрадення» облікових записів Telegram у особистих повідомленнях, їм не потрібна велика кількість таких фішингових сторінок. Достатньо одного активного ресурсу та запасного домену у разі блокування попереднього», — розповіли співробітники F.A.C.C.T.

Якщо жертва переходить за запропонованим зловмисниками посиланням, то потрапляє на фішинговий сайт, що копіює офіційний дизайн. У разі введення номера та коду людина втрачає контроль над обліковим записом. IT-експерти нагадали, що заявку на видалення облікового запису може оформити лише сам користувач, тому будь-які повідомлення про те, що це зробив хтось інший, варто розцінювати як спробу шахрайства.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.