Усіх військовозобов’язаних будуть направляти на ВЛК після уточнення даних: пояснення нових правил

Військовозобов’язані обов’язково мають пройти ВЛК, після уточнення своїх даних в ТЦК. Про це розповів адвокат Олег Мицик.

Наразі мобілізаційний закон передбачає можливість оновлення анкетних даних безпосередньо в ТЦК, ЦНАПі та електронному кабінетові призовника. Однак після оновлення даних передбачувано обов’язкове проходження ВЛК, це один із пунктів військового обліку.

Він уточнив, що оновлення даних є прямим обов’язком, сюди входить: дані про себе, сімейний стан, освіту, захворювання тощо. Наступним кроком буде – пройти ВЛК.

Обов’язкове проходження ВЛК ніхто не виключав, йдеться про первинний етап – уточнення анкетних даних. Ймовірно, ініціатори правової норми уявляли, що після отримання цієї (уточненої) інформації вони зможуть належним чином викликати для проходження військово-лікарської комісії“, – сказав Мицик.

Також адвокат додав, що закон передбачає так звані заохочувальні норми для тих, хто добровільно з’явиться до ТЦК та пройде ВЛК.

Якщо чоловік добровільно прийде в військкомат, оновить дані та пройде ВЛК, то він має право отримати двох місячну відстрочку від мобілізації. За цей час він може владнати всі свої справи, а потім його буде призвано до війська” – пояснив юрист.

За його словами, згідно із законопроєктом, пропонується адміністративна відповідальність за ігнорування військового обліку від 17 до 25 тисяч гривень

Це про оновлення “кабінету”, неявки до ТЦК, непроходження медогляду. Водночас ставиться питання кримінальної відповідальності при відмові від проходження ВЛК. Ну і позбавлення права керувати транспортним засобом… », – пояснив Мицик.

Також читайте:

Що буде з ухилянтами, які не оновлять свої облікові дані: послідовність дій ТЦК.

Вже цього тижня змінюються правила для “обмежено придатних”

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.