Що буде з ухилянтами, які не оновлять свої облікові дані: послідовність дій ТЦК

Уже у 18 травня набуде чинності новий мобілізаційний закон. З тієї дати у чоловіків буде 60 днів, щоб оновити військово облікові дані у ТЦК. Яке буде покарання для чоловіків, які відмовляться це зробити читайте в нашому матеріалі.

Отже, якщо чоловік до 18 липня не оновив свої дані у ТЦК, то його оголосять в розшук. Звичайно, що карний розшук не шукатиме ухилянта, цим займатиметься дільничний поліцейський. Перш за все буде перевірене місце прописки чоловіка, який ховається від військкомату.

Якщо поліцейські не змогли найти чоловіка, то інформація передається до ТЦК. Після цього ТЦК направляє “вимогу” чоловіку за адресою, на якій він прописаний. На виконання “вимоги” військовозобов’язаному дається – 10 днів.

І якщо військовозобов’язаний проігнорував “вимогу”, то діло чоловіка передається в суд, щоб обмежити його в праві керування авто транспортом, а також на нього накладається адміністративний штраф у вигляді 17 000 гривень.

Якщо чоловік не сплатить штраф, то наступним кроком буде занесення його до реєстру боржників. У такому випадку можуть накласти арешт на майно ухилянта та заблокувати його банківську картку.

Нагадуємо, що у Міністерстві оборони ще у 2023 році наголошували, що від військово обліку переховуються майже 3 мільйони осіб. Тому з 18 липня багато чоловіків можуть офіційно стати ухилянтами і їх розшукуватиме поліція.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.