Складено мапу інтернет-провайдерів, які можуть працювати тривалий період під час блекаутів

В Міністерстві цифрової трансформації розробили мапу інтернет провайдерів, які можуть працювати під час знеструмлення. Про це йдеться в повідомленні Мінцифри у Telegram.

Мова йде про мапу, яка була створена спільно з ЛУН. В мапі можна дізнатися, які провайдери можуть працювати під час відключення світла, в якому місці вони знаходяться та наскільки тривало вони можуть забезпечити свого користувача доступом до інтернету.

Зайшовши в мапу, можна побачити, які провайдери забезпечують доступ до інтернету до 72, 36, 24, та 8 годин. Раніше мапа працювала для декількох регіонів, але сьогодні її масштабували на всю Україну – зазначили в Мінцифри.

Важливою перевагою цієї карти є можливість перевірити оцінки інших користувачів і зрозуміти, чи справді нормально працював Інтернет  протягом зазначеного провайдером часу.

Через ворожі обстріли енергосистема України – під постійними атаками. У частині областей уже відбуваються планові відключення електроенергії, тому необхідно завжди мати доступ до Інтернету, щоб залишатися на зв’язку з близькими, – підкреслили в Мінцифри.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.