Биті автомобілі зі США розмитнюватимуть у Дії як не биті

Адвокат Іван Казачук розповів, що у мобільному додатку “Дія” биті автомобілі зі США будуть розмитнювати, як не биті.

Щороку з США в Україну завозять десятки тисяч вживаних автомобілів. Українці часто купують вживані автомобілі на онлайн-аукціонах у США, а потім ремонтують їх в Україні.

Навіщо їм це робити, коли машину доведеться довго чекати, щоб її відправили зі США до Європи контейнеровозом, а потім ще й потрібно буде її ремонтувати? На це питання є декілька відповідей:

  • можна купити модель, яка не продається в Європі;
  • ви можете придбати автомобіль з кращими комплектаціями, ніж європейська версія;
  • можна купити машину з невеликими пошкодженнями тощо.

Очікується, що у 2024 році в мобільному додатку «Дія» з’явиться можливість розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Але при необхідності автомобіль, як і раніше, можна буде розмитнити на митному пункті. Кому, як зручніше. Про це йдеться у законопроєкті No10380, прийнятому народними депутатами Верховної Ради 24 квітня 2024 року.

Відповідно до законопроєкту No10380, під час розмитнення автомобіля на іноземній реєстрації через додаток «Дія», для визначення його митної вартості виходитимуть із ціни нового автомобіля відповідної моделі з урахуванням коефіцієнта віку. Наприклад, для автомобіля до 1 року, коефіцієнт віку складе 0,95, для автомобіля віком 2 років – 0,7, а для автомобілів у віці 10 років – 0,21.

З’явиться електронна база для коригування митної вартості автомобілів. У ній буде інформація про митну вартість нового автомобіля з урахуванням марки, моделі, двигуна, виду палива.

Адвокат Іван Казачук розповів, що розмитнення через додаток «Дія» не передбачає таке поняття, як “биті”. Вочевидь, це означає, що через «Дію» вартість розмитнення зі США буде вищою, ніж на митниці. Час покаже.

Технічно розмитнення авто через «Дію» готове. Наразі це питання залишається в руках нардепів, які мають розглянути законопроєкті No10380 у другому читанні.

Також читайте:

Українцям за кордоном призупинили обмін та продовження посвідчень водія.

Онлайн-банк monobank на початку квітня оновив дизайн і почав тестувати Expirenza 2.0

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.