Що чекає на українців, які не оновили дані в ТЦК: розяснення

Новий мобілізаційний закон щодо посилення мобілізації набуде чинності з 18 травня. Тому всі чоловіки повинні оновити дані у ТЦК та СП до 18 липня.

Які наслідки будуть для чоловіків, які проігнорують даний пункт закону розповів адвокат Микола Максимов.

За словами адвоката, закон висуває досить жорсткі вимоги і фактично спрямований на те, щоб всі військовозобов’язані чоловіки встали на військовий облік.

Як всім відомо, щоб оновити дані у ТЦК у чоловіків є практично 60 днів. Якщо у чоловіка немає броні або він не навчається, то рано чи пізно його жде мобілізація. Тож, ті чоловіки, які не хочуть вступати в Збройні сили України скоріше за все проігнорують дану вимогу. Але в документі чітко прописані пункти, що робити, якщо чоловік не оновив дані у ТЦК та СП.

Перше, що зробить ТЦК, це звернеться до поліції, щоб оголосити чоловіка в розшук, який порушив правила військового обліку.

Саме на поліцію, а не на ТЦК буде покладено функцію розшуку ухилянтів через два місяці після набуття чинності закону про мобілізацію.

Якщо поліція не може затримати та доставити військовозобов’язаного чоловіка, йому надсилається письмова вимога про виконання мобілізаційних обов’язків. І якщо протягом 10 днів чоловік не з’явився у військкомат, то це є підставою для звернення до суду щодо обмеження громадянина у праві керування авто.

Також адвокат звернув увагу на збільшені штрафи для ухилянтів, які у Верховній Раді схвалили, але ще остаточно не прийняли.

Наразі штраф за неявку в ТЦК та СП становить від 1700 до 3400 гривень. Але наші “слуги нараду” наразі розглядають законопроект №10379, який збільшує штрафи для чоловіків, які будуть уникати військового обліку. У разі його прийняття чоловіки будуть платити штраф за порушення військового обліку від 17 до 24 тисяч гривень.” повідомив адвокат

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.