Українцям назвали варіанти узаконити перебування у Польщі без паспорту

З 23 квітня 2023 року консульство припиняє надання послуг з оформлення закордонних паспортів. Українці, які втратили закордонний паспорт або термін дії якого закінчився в Польщі, мають кілька варіантів.

Про це заявили в Юридичній фірмі Sheviakov Consult

Тобто для українців, котрі знаходяться у Польщі є два варіанти дій.

Перший варіант – дочекатися розпорядження міністра внутрішніх справ Польщі про видачу проїзного документа (dokument podróży) громадянам України. Таке рішення може бути прийняте через те, що подібний варіант був запропонований громадянам Білорусі після того, як консульство Республіки Білорусь відмовило у видачі та продовженні паспорта

Другий варіант – звернення за міжнародним захистом. У цьому випадку заявник отримає право на проживання та документи, що посвідчують особу в Польщі. Рішення про надання захисту не підлягає строку дії.

Тому українці з простроченими або втраченими закордонними паспортами в Польщі можуть чекати спеціального розпорядження польської влади або подавати документи на отримання статусу особи що шукає притулку. Обидва варіанти дозволять узаконити своє становище на час відсутності можливості отримати новий паспорт в Україні.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.