Не тільки повістки: як вручатиметься вимога ТЦК і що загрожує ухилянтам

У новому мобілізаційному законі, який вступить в силу 18 травня передбачається ще один вид повісток, а саме – вимога. Що таке “вимога” та коли вона вручається читайте в нашому матеріалі.

Даний вид повістки вручається чоловіку рекомендованим листом, якщо він протягом 60 днів не оновить військово облікові дані або проігнорує повістку.

Послідовність дій буде наступною, військовозобов’язаним чоловікам на поштову скриньку приходитиме повідомлення про надходження рекомендованого листа з вимогою, сам лист чоловіку принесе поштовий кур’єр на місце прописки чоловіка для його вручення. У разі, якщо чоловік не живе за місцем прописки, то поштовий кур’єр ставить відмітку про неможливість доставки за вказаною адресою.

І якщо громадянин протягом 10 календарних днів з дня вручення вимоги (включаючи випадки позначки про неможливість вручення) не виконав своїх обов’язків, ТЦК звертається до суду із запитом про обмеження права керування транспортним засобом.

Нагадуємо, що у Верховній Раді 10 квітня зареєстрували новий мобілізаційний законопроект №10379, який збільшує штрафи для чоловіків, які будуть уникати військового обліку. У разі його прийняття чоловіки будуть платити штраф за порушення військового обліку від 17 до 24 тисяч гривень. Більш детальніше про законопроект ми розповідали в цій статті.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.