Банки масово закривають відділення в Україні: причини

В Національному банку України (НБУ) оприлюднили інформацію про негативну тенденцію закриття відділень банків.

З початку цього року кількість відділень банків у нашій країні значно скоротилися. У перші три місяці 2024 року закрилося 30 фінансових установ і з часом їх встає все більше. Найбільшу кількість довелося закрити банку Crédit Agricole. За квартал він зупинив роботу 12 структурних підрозділів, тобто з початку війни банківська мережа скоротилася майже на чверть.

Також лідирують у скороченні відділень Полтава Банк – 9 відділень та ПриватБанк – 5 відділень.

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетьманцев повідомив, що за даними на 1 квітня 2024 року в Україні працює 5108 банківських відділень.

“Як наслідок, продовжується тенденція скорочення банківських мереж. З початку війни закрито майже чверть відділень”, – сказав представник ВРУ.

Нардеп зазначив, що причини такої ситуації у банківській сфері різні. Однак умовно їх можна розділити на три групи:

• виведення банків з ринку;
• війна (втрата контролю над частиною українських територій та питання безпеки);
• оптимізація бізнес-процесів та технологій (розвиток інтернет-банкінгу, нео-банків, фін-теку, віддаленої верифікації, впровадження штучного інтелекту тощо).

Варто зазначити, що бойові дії, ракетні обстріли російських окупантів та окупація населених районів, призвели до початку масового закриття банків. Вони не мали можливості продовжити роботу в населених пунктах на території окупованих областей.

Також читайте:

ПриватБанк оцінює доцільність виходу на ринки Німеччини чи Польщі.

ПриватБанк розробив дуже корисний сервіс  “Конверти”

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.