Просто вручити папірець не вийде: як тепер мають видавати повістки українцям

Після прийняття закону про мобілізацію, було затверджено нові правила вручення повісток працівниками ТЦК. Військовозобов’язані повинні знати, як відбуватиметься процес.

Відтепер, військовозобов’язаному не можуть просто посеред вулиці вручити «повістку». У документі має бути зазначено мету виклику до ТЦК, місце явки, дату і час.

Громадяни, які отримують повістку, можуть попросити працівників ТЦК назвати їхнє прізвище, ім’я та по батькові, а також попросити пред’явити службове посвідчення. Своєю чергою, вони зобов’язані виконати ці вимоги.

Крім того, закон передбачає фото- та відеофіксацію перевірки документів та видачі повісток військовозобов’язаному. Але варто зазначити, що ці правила набудуть чинності через  місяць після опублікування закону.

Не з’явитися до ТЦК після отримання повістки військовозобов’язані можуть лише з поважних причин. Вони мають бути затверджено документально. Причини можуть бути такі: хвороба, непереборні обставини на зразок стихійного лиха або ракетного удару, смерть близького родича.

Однак, навіть якщо є поважна причина для неявки до ТЦК, особа має звернутися до центру комплектування протягом 3 днів після зазначеного в повістці часу, та повідомити про те, що в нього трапилося. Після того він повинен з’явитися у військкомат  протягом тижня та встати на військовий облік і пройти ВЛК.

Також читайте:

Які наслідки чекають чоловіків, котрі проігнорували оновити військового облікові дані у ТЦК протягом 60 днів.

Правила роботи паспортних столів за кордоном вирішили змінити, ажіотажу з чергами вже не буде.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.