Названо кількість людей, яких потрібно призвати в армію, щоб почати демобілізацію

Бригади ЗСУ укомплектовані максимум на 40%, тому армії потрібно поповнення в 100 тисяч чоловік і це тільки, щоб заткати діри, які є на сьогодні.

Про це заявив у коментарі LIGA.net військовослужбовець 59 бригади Павло Петриченко.

Нам потрібна мобілізація значного ресурсу, 100 тисяч чоловік це тільки, щоб доукомплектувати бригади, які зазнали втрати на полі бою. А якщо говорити про демобілізацію, то на мою думку потрібно мобілізувати 300 – 400 тисяч чоловіків. Коли я чую про демобілізацію від депутатів, то для мене це виглядає як популізм. Депутати просто хайпують на цій темі, щоб набивати рейтинг, а коли ми говоримо про реальні цифри, то наразі немає ресурсу, щоб навіть проводити  ротації. – розповів військовий

Також він додав, що людей потрібно витягувати з окопів і переселяти в більш спокійні місця.

Ротація дуже важлива, щоб дати можливість солдату віддихнути та відновитися. Ефективний солдат на полі бою може бути до трьох місяців, а потім він по маленьку ламається психічно. Тому мобілізація повинна бути з розрахунком ротацій для військових, які уже два роки знаходяться на передовій” – зазначив Павло Петриченко.

Лейтенант 47-ї бригади Микола Мельник заявив, що новий закон про мобілізацію є некоректним. Він вважає, що влада повинна або припинити говорити про демобілізацію, або дати зрозуміти, коли вона відбудеться.

“Так, потрібно мобілізувати людей, щоб демобілізувати тих, хто воює. Але обіцянка демобілізувати, а потім відмова від демобілізації буде розцінюватися солдатами як елемент несправедливості”, – пояснив Мельник.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.