Україна готується до мобілізації жінок

Захист батьківщини – це обов’язок кожного українця незалежно від статті. Україна має наслідувати ізраїльську модель і прийняти політику призову жінок на військову службу.

Про це в інтерв’ю «The Times» заявила радник командувача Сухопутних військ з гендерних питань Оксана Григор’єва.

На її думку, поки у нас є такий сусід як Росія, то до війни повинні бути готові всі українці.

У нашій Конституції прописано, що кожен українець зобов’язаний захищати свою державу, тому логічно, що жінки теж мають йти служити. Коли ворог іде на тебе зі зброєю, він не сильно турбується якої ти статті, тому жінки на рівні з чоловіками повинні вміти захистити себе і в разі потреби встати на захист батьківщини. – зазначила Оксана Григор’єва.

Також вона додала, що потрібно міняти конституцію та зробити військову службу для жінок теж обов’язковою. Сьогодні жінки вступають в Збройні сили за бажанням, але за умов затяжної війни, жінки також повинні брати участь в захисті батьківщини.

У Центрі протидії дезінформації РНБО відповіли на дану публікацію. Заявивши, що питання мобілізації жінок в Україні не стоїть на порядку денному. У ЦПД додали, що законодавчо не передбачено мобілізацію жінок. Тому інформація, яка поширюється, не відповідає дійсності.

“Сьогоднішнє питання мобілізації жінок не є актуальним і не розглядається владою. Цілком можливий добровільний вступ жінок до лав Збройних сил України. Інших планів немає”, – йдеться в повідомленні ЦПД.

Своєю чергою Президент Володимир Зеленський заявив, що не підпише закон, про мобілізацію жінок. Навіть у випадку, якщо його ухвалить Верховна Рада.

Водночас у суспільстві існують різні погляди. Медик-розвідник Збройних сил України Ярина Чорногуз заявила, що підтримує мобілізацію жінок. Вона вважає, що в Україні має бути створений жіночий бойовий підрозділ з жорстким відбором.

Також читайте:

Ув’язнених будуть мобілізувати, – закон прийняли в першому читанні.

Парламент у першому читанні схвалили законопроект, який збільшує штрафи для чоловіків у разі порушень правил мобілізації.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.