Ухилянтів будуть карати колосальними штрафами або позбавлять волі на 5 років

У Верховній Раді 11 квітня планують розглянути законопроект №10379, який передбачає збільшення штрафів для чоловіків за неявку в ТЦК по повістці, а також кримінальну відповідальність за відмову від медогляду.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі народний депутат України Максим Бужанський.

Нардеп зазначив, що законопроєкт є вимушеною мірою, адже в країні дуже багато чоловіків, які краще заплатять штраф, який на сьогодні становить 1700 гривень, чим прийдуть у ТЦК і стануть на військовий облік.

Тому, щоб чоловіки не ігнорували повістки і приходили по них та оновлювали військово облікові дані, законопроектом №10379 запропоновано підвищити суму штрафу, а саме:

  • у мирний час за ігнорування повістки – від 34 000 до 85 000 грн;
  • під час воєнного стану за ігнорування повістки – від 153 000 до 204 000 грн.

Також законопроєктом передбачається, що відмова від проходження медичного огляду буде прирівнюватися до ухилення від мобілізації за статтею 336 Кримінального кодексу, що каратиметься позбавленням волі від трьох до п’яти років. Втім Максим Бужанський запевнив, що ця норма навіть не розглядатиметься.

Не буде такого, цю норму ми з законопроекту прибираємо, сам законопроєкт розглянемо в комітеті в понеділок, – зауважив Бужанський

Підсумовуючи даний законопроект, приходить тільки один висновок, що депутати мають доволі віддалене уявлення про доходи пересічних українців та суми заощаджень, якими вони володіють.

Також читайте:

У Верховній Раді працюють над новою схемою бронювання за гроші – заплатити зможуть тільки багаті.

Стало відомо, на яку спеціальність найчастіше призиватимуть чоловіків в лави ЗСУ у квітні.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.