ФОПи та бізнес будуть мати окрему мобілізацію

Економічний комітет Верховної Ради розробляє нову модель бронювання чоловіків за додаткову сплату військового збору.

Депутати планують запропонувати бізнесу бронювати працівників за формулою 1,5% від зарплати + фіксована ставка у розмірі 20 тисяч гривень щомісяця. Про це повідомила Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) після зустрічі з головою економічного комітету ВР Дмитром Наталухою (автором моделі економічного бронювання.)

Крім того, ці зміни можуть торкнутися ФОПів. До них будуть застосовуватися додаткова вимога, а саме, вони повинні представити довідку про обіг коштів не менше вартості трьох місяців бронювання.

Основні зміни

Згідно з новою моделлю, бізнес зможе забронювати до 50% від військовозобов’язаних співробітників.

Умови бронювання:

  • Відсутність податкового боргу;
  • Сплата військового збору за кожного військовозобов’язаного працівника за формулою 1,5% від зарплати + фіксована ставка у розмірі 20 000 грн щомісяця.
  • Для ФОП потрібне підтвердження руху коштів на суму не менше від вартості трьох місяців бронювання (для підтвердження реальної активності).

Таким чином, бізнес може забронювати тих працівників, які є критично важливими для його функціювання у разі сплати додаткового військового збору.

Стратегічні підприємства залишаються під дією постанови №76 про бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час.

У разі запровадження економічного бронювання, це дозволить нам додатково акумулювати 150 – 200 мільярдів гривень в армію на рік. Сучасні війни повинні проводитися за допомогою технологій, а не людей, тому нам потрібні кошти, щоб купляти дрони, тепловізори та інші техніку. Таке непопулярне рішення може сильно допомогти в стримані нашого ворога” – зазначив Дмитро Наталуха.

Також читайте:

У поліції розповіли, навіщо вони доставляють ухилянтів до ТЦК.

У Верховній Раді повідомили, хто втратить право на відстрочку від мобілізації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.