До 22 років можна буде виїжджати за кордон: затвердили нові правила

Кабінет Міністрів дозволив студентам чоловічої статі віком від 18 до 22 років виїжджати за кордон.

Нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що наразі студенти 18-20 років, які навчаються в українських вишах (магістри медицини, фармації та ветеринарії), зможуть виїжджати на стажування за кордон.

«Академічна мобільність – це можливість для студентів тимчасово навчатися чи стажуватися за кордоном для отримання нових знань та досвіду, а для університетів – це також спосіб зміцнення співпраці з іноземними закладами», – пояснив міністр освіти Оксен Лісовий.

Він додав, що через воєнний стан у програмі академічної мобільності беруть участь лише дівчата. Студенти неодноразово порушували це питання перед президентом Зеленським. Сьогодні уряд прийняв рішення дозволити хлопцям також брати участь у цих програмах протягом одного семестру.

«Для навчання за кордоном та участі в програмі академічної мобільності необхідно мати студентський е-квиток, направлення від навчального закладу, засвідчену копію договору з іноземним університетом про прийняття на програму академічної мобільності, військово-довідковий документ від ТЦК. Жодних особливих дозволів МОН не видаватиме», – наголосив міністр.

Лісовий підкреслив, що для участі в програмі академічної мобільності необхідно отримати високі оцінки та виконати низку вимог, встановлених засновниками програми.

Також читайте:

Другого квітня Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №10062 про електронний кабінет військовозобов’язаного та зниження призивного віку з 27 до 25 років.

У Верховній Раді повідомили, хто втратить право на відстрочку від мобілізації при вступі в силу нового мобілізаційного законопроекту.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.