У Раді повідомили, хто втратить право на відстрочку від мобілізації

Уже незабаром у Верховній Раді буде винесено на розгляд новий законопроєкт, який повинен покращити мобілізаційні заходи в Україні. Нардепи зазначили, що розглянули фактично всі 4135 правок, які були внесені в законопроект, зараз лишилося тільки вирішити, яке заохочення буде для чоловіків в разі вступу в лави Збройних сил України і тоді його можна виносити на друге читання та голосувати за нього.

Нардеп України та військовослужбовець ЗСУ Роман Лозинський розповів, хто з українців втратить право на відстрочку у разі ухвалення нового закону.

«Дуже багато категорій втратять відстрочку. Зокрема, це частина державних службовців різних рангів, різних структур. Представники сфери правоохоронних органів, таких як ДБР. Ці рішення нині прийняті. Це потенційно декілька сотень тисяч людей, із розрахунків, які звучали на засіданнях Комітету. Яким буде фінальне рішення Комітету, я зараз не готовий сказати. Зараз ці блоки будуть підсумовувати і можливі ще певні зміни», – заявив нардеп

Звичайно, поки законопроект не прийнятий важко про щось говорити, але за словами нардепа цей закон внесе багато змін, а які саме, він поки не готовий розповісти. Проте з упевненістю Лозінський заявив, що в армію українців забиратимуть з 25 років.

Нагадуємо, що автори сенсаційного законопроєкту, планували запровадити бронювання від мобілізації чоловіків з високими зарплатами. Але від такої практики вирішили відмовитися, оскільки вона порушує права та свободи людини.

Роман Лозинський назвав це рішення правильним і якби такий закон був би ухвалений, то це б створило у нашій країні ще більшу нерівність. Представники ВРУ вважають, що захищати країну мають не лише українці із сіл і маленьких міст, а й ті, хто живе в великих містах і має високі доходи.

«Комітет не підтримав запропоноване рішення, яке б захищало від мобілізації шляхом зарплати і я вважаю, що воно було правильним». – зазначив Лозинський

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.