Усі супутники Starlink тепер можна відстежувати у реальному часі

У мережі з’явився сайт із відображенням розташування всіх супутників компанії SpaceX в режимі реального часу. Starlink – найпросунутіша у світі технологія супутникового інтернету, здатна передавати терабайти даних у будь-яку точку Землі. Мережа супутників стала можливою завдяки появі багаторазових ракет-носіїв.

Компанія представила інтерактивний сайт, що відображає на віртуальній версії Землі всі виведені в космос апарати. При натисканні на конкретний супутник можна переглянути його траєкторію руху.

Також портал відображає загальну пропускну спроможність мережі Starlink. На момент написання новини угруповання включає 5601 орбітальний апарат. Станом на березень 2024 року компанія обслуговує понад 2,6 мільйона клієнтів, включаючи кілька комерційних та державних секторів у всьому світі.

Сумарна швидкість передачі даних при цьому досягає 188160 МБ/с. Крім того, SpaceX випереджає державні та приватні компанії за масштабами розгортання космічних апаратів. Наприклад, в 2023 році на частку супутників Starlink припало 50% всіх світових спроб запуску в космос.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.