Стало відомо чи потрібно в Україні мобілізувати ще 500 тисяч людей

Немає потреби мобілізовувати додатково 500 тисяч чоловіків, про які говорять з початку року. Про це заявив Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

«Після перегляду наших внутрішніх ресурсів я можу з впевненістю сказати, що нам не потрібно мобілізувати 500 тисяч чоловіків у 2024 році, ця цифра набагато менша. На сьогодні у нас достатньо особового складу, щоб ми могли захищати Батьківщину. Це не лише мобілізовані, а й добровольці. Звичайно, нашим хлопцям потрібна ротація і поповнення особового складу де є втрати, тому мобілізація буде продовжуватися», – прокоментував Сирський.

За його словами, наразі переглядається чисельність окремих військових частин, які не беруть участі в бойових діях, на підставі аудиту їхньої діяльності.

Це дало нам змогу вивільнити тисячі військовослужбовців і спрямувати їх до бойових частин“, – повідомив Сирський.

Водночас він додав, що необхідно утримуватися від крайнощів.

В усіх арміях світу є особовий склад, який не бере участь у бойових діях, а забезпечує бойові підрозділи. Це не менш важлива частина роботи. Війна, яку ми змушені вести проти російських агресорів, — це війна на виснаження, війна логістики. Тож значення ефективності тилових підрозділів не можна недооцінювати. Йдеться про систему забезпечення військ продовольством і боєприпасами, про ремонтні підрозділи, про медичні заклади та про багато іншого. Ці люди сприяють ефективності бойових дій, – пояснив головком.

Він також наголосив, що ті громадяни, яких мобілізували, не підуть одразу на передову.

Для початку мобілізований чоловік повинен пройти базову загальну військову підготовку, яка повинна тривати не менше як місяць. Підготовка бійців відбувається у навчальних центрах та загальновійськових полігонах. І тільки після підготовки чоловіка можуть направити у військові частини для поповнення особового складу та відновлення боєздатності, – зазначив Олександр Сирський.

Також читайте:

Ще одне обмеження для чоловіків залишили в новому мобілізаційному  законопроекті.

В одній з областей України виявили 40 тисяч ухилянтів від мобілізації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.