Скільки військовослужбовців в Україні досі не були на фронті: офіційні дані

Уже третій рік, як в Україні триває повномасштабна війна через вторгнення Росії. У цей період сотні тисяч українців вступили до лав збройних сил і на полі бою захищають свою державу від загарбників. Водночас залишається певна кількість військових, які були мобілізовані фактично з початку війни, але їх так і не відправили на передову.

Про це розповів голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія

Відтак, за інформацією народних обранців, новий головком ЗСУ Олександр Сирський взявся за аудит Сил оборони, щоб з’ясувати, скільки за два роки людей було мобілізовано. Під час перевірки виявилося, що приблизно 8 тисяч мобілізованих чоловіків за цей період не брали участь у бойових діях.

Про перші результати перевірки також розповів член Верховної ради з питань державної безпеки, оборони та розвідки, народний обранець від «Слуги народу» Федір Веніславський.

Це питання я ставив колишньому начальнику Генштабу Сергію Шапталу на одному із закритих засідань РНБО. Якщо провести перевірку в середині Генерального штабу, Міноборони та інших центральних військових органів управління, які не виконують бойових завдань, то ми можемо отримати, щонайменше, одну-дві бригади резерву. Це тому, що в цих органах роздуті штати, які виконують незначні функції в секторі безпеки та оборони. Також потрібно розібратися з тим, як мобілізовані чоловіки, які служать в армії два роки, так і не були відправлені на лінію фронту. – зазначив Веніславський

Нардеп додав, що в цих напрямках є “позитивні зрушення”. Депутат відмовився назвати конкретні цифри, але зазначив, що понад 8 тисяч військових ще не були на передовій.

Також читайте:

У ТЦК пояснили спалахи агресії по відношенню до чоловіків.

В одній з областей України виявили 40 тисяч ухилянтів, які переховуються від мобілізації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.