Мобілізація в Україні: кого з чоловіків можуть примусово доставляти до ТЦК

Понад два роки в Україні триває повномасштабна війна, і в цей період всі військовозобов’язані чоловіки віком від 18 до 60 років повинні стати на військовий облік. Але, на жаль, багато чоловіків ухиляю від військової служби і навіть отримавши повістку вони воліють заплатити штраф чим прийти та оновити дані у військкоматі. Тому особи, які проігнорували повістку і не оновили свої дані, їх можуть примусово доставляти до ТЦК.

Про це заявив заступник директора ТЦК і СП Івано-Франківської області, начальник відділу мобілізаційної та оборонної роботи Роман Боднар.

Він зазначив, що працівники ТЦК уже працюють з реєстром військовозобов’язаних «Оберіг», куди вже внесено дані приблизно 90% військовозобов’язаних. Також туди вносяться дані, чи отримував чоловік повістку. У разі, якщо чоловік не пішов у військкомат по повістці, то це буде видно в системі і при повторній перевірці документів вона покаже, що він ухилянт і його уже працівники ТЦК мають право затримати та примусово доставити до військкомату.

Бондар зазначив, що це вимушена міра, адже в країні все частіше чоловіки ігнорують свої обов’язки та оминають військкомат “десятою дорогою”.

«У грудні минулого року в Івано-Франківській області було зареєстровано 36 тисяч ухилянтів. Менш ніж за три місяці цього року до списку додано ще 3000 чоловіків. Усі ці люди відмічені в системі, тому, хай вони не дивуються, коли когось з військовозобов’язаних зупинили на вулиці, перевірили по базі «Оберіг» і відразу примусово доставили до ТЦК. Бо з початку повномасштабного вторгнення, багато чоловіків отримувало повістки й не приходили до ТЦК, думаючи ще їх ніхто не буде шукати», – прокоментував Боднар.

Раніше ми розповідали, кого можуть виключити з військового обліку уже з 1 квітня

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.