Бездротова розетка Power Mole за передає електрику через вікно: ціна

Американський стартап Acqua Industries представив на краудфандинговій платформі Kickstarter незвичайний пристрій під назвою Power Mole. Воно подає живлення з дому на вуличні камери відеоспостереження, LED-світильники та інші прилади без необхідності свердлити стіну або прокидати подовжувач через кватирку.

Гаджет складається з двох круглих елементів: передавача, який кріпиться до внутрішньої поверхні шибки, і приймача, встановленого на зовнішній стороні. Перший підключається до домашньої розетки в приміщенні, другий до цільового пристрою через USB-кабель. Зовнішній блок захищений від води за стандартом IPX5.

Новинка працює за принципом індукційної магнітної зарядки, але струм проходить через скло товщиною до 30 мм. Вбудований випрямляч перетворює змінний струм на постійний, який і потрібен для живлення підключеного гаджета.

Розробник Power Mole зазначає, що ККД пристрою нижче, ніж за звичайного способу підключення до розетки. Наприклад, при підключенні до камери, що споживає 5 Вт, енергоефективність варіюється в діапазоні від 50% (відстань 30 мм між компонентами) до 75% (відстань менше 6 мм).

Пристрій може передавати енергію через дерево або інший неметалічний матеріал. Якщо між шайбами виявляється метал, передавач відключається. Ціна Power Mole на етапі збору коштів становить $59, перші поставки заплановані на травень цього року.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.