В Україні знову будуть виключати світло: що відомо

Останніми днями російські окупанти посилили обстріли. Найбільший ракетний удар по енергосистемі стався 22 березня. Терористи випустили понад 90 ракет і 60 “шахедів”. На жаль, терор триває, українців закликають підготуватися до відключень електроенергії та відновлення графіків.

Ворог прагне зруйнувати енергетичну систему України та атакує генеруючі та розподільні частини. На жаль, не всі атаки вдається відбити, бувають випадки влучень.

Аналітики підкреслюють складність ситуації. Обстріли стали більш точним, а наслідки тяжчими, – зазначив директор Центра енергетичних програм Разумков Володимир Омельченко.

Наразі, аварійно пошкоджено Дніпровська ГЕС та частина обладнання ДПЕК, гідроенергетика та теплова енергетика є основними збалансованими виробничими потужностями України. Збитки Укренерго від пошкодження склали 100 млн євро.

Жителі України добре пам’ятають тогорічні відключення електроенергії, коли їм довелося тривалий час залишатися без світла. Зараз ситуація не така критична. При цьому подача електроенергії залишиться обмеженою.

Фахівець з енергетики Українського інституту майбутнього, Андріан Прокіп, пояснив, що немає ризику повного відключення електроенергії, але ймовірність аварійного відключення електроенергії в різних регіонах становить понад 50%. У теперішній ситуації мова йде про потенційні відключення близько двох годин на день.

Терміни відновлення обладнання називають різні. Деякі можна відремонтувати за тиждень, а інші – більше ніж за рік. Скоро на вулиці потеплішає і в будинку вимкнуть опалення, але квітень для енергетиків буде важким.

«Споживачам варто готуватися до стабільних відключень електроенергії та максимально економити електроенергію, особливо в ранкові та вечірні години пік», –  додав Прокіп

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.