В ТЦК спростували інформацію про тотальну мобілізацію сільських чоловіків

Твердження про те, що ТЦК мобілізує переважно сільське населення, невідмінно від міського, є невірним. Кожен може стати військовослужбовцем Збройних Сил незалежно від того де він проживає.

Про це повідомив на брифінгу речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін

Воюють не лише мешканці сіл

Роман Істомін розкритикував твердження про те, що ТЦК призиває переважно сільських жителів, а жителів міст залучають до мобілізації менш активно.

“У мене немає конкретної статистики, який відсоток мобілізований у селах, а який у містах, але в мене є роз’яснення для тих, хто це говорить. Коли в маленькому селі мобілізують трьох людей, то це набагато відчутніше, ніж коли у великому місті призивають 100 чоловіків. Плюс, по селу інформація швидше поширюється, чоловік ще не одягнув форму, як в іншому кінці села знають де він буде нести службу.” — зазначив речник ОТЦК.

Також Істомін розкритикував блогерів і адвокатів, які поширюють неправдиву інформацію про ТЦК в соціальних мережах.

Багато де бачив, коли блогер чи адвокат говорить, що ТЦК це приватна структура, а тому роздача повісток і мобілізація незаконна. Мушу нагадати, що постановою Кабміну від 23.02.2022 року було затверджено Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Згідно з ним, ТЦК – це “органи військового управління, що забезпечують виконання законодавства з питань військового обов’язку і військової служби, мобілізаційної підготовки та мобілізації” — підкреслив Істомін.

Також читайте:

Стало відомо, хто не отримає відстрочку від мобілізації у новому законопроекті.

У Верховній Раді відповіли, коли закінчиться розгляд поправок до нового мобілізаційного законопроекту.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.