В Україні запроваджують виплати на дітей до 11000 гривень: хто отримуватиме ці гроші

В Україні стартує нова соціальна допомога “Дитина не одна”. Це буде фінансова допомога для дітей сиріт і становитиме від 6 до 11 тисяч гривень.

Така допомога передбачена постановою Мінсоцполітики.

На жаль, з моменту повномасштабного вторгнення в Україну щорічно сиротами залишаються приблизно 4 тисячі дітей. До того часу, поки таку дитину офіційно визнають сиротою або позбавленою батьківського піклування, зазвичай проходить не менше шести місяців. І весь цей період держава не виділяла жодних коштів на виховання дітей. Таким чином, дана допомога повинна перекрити ці шість місяців.

У цей період діти-сироти можуть перебувати у родичів або у прийомних сім’ях чи сімейних дитячих будинках. Тому на цей час держава надаватиме їй соціальну допомогу. Розмір цієї допомоги становить:

  • для дітей до 6 років – 6 407,5 грн;
  • для дітей від 6 до 18 років – 7 990 грн;
  • для дітей до 6 років з інвалідністю – 8 970,5 грн;
  • для дітей від 6 до 18 років з інвалідністю – 11 186 грн.

Хто може звернутися за цією допомогою

Звернутися за такою допомогою можна до органу соціального захисту населення, ЦНАП чи виконавчого органу територіальної громади. Отже, подати заяву може будь-яка повнолітня особа, яка доглядає за дитиною в цей період, поки держава визначає її статус.

Таким чином, подати заяву на допомогу можуть :

  • людина, до якої тимчасово влаштовано дитину, якщо родина постійно проживає в Україні;
  • представник прийомної сім’ї або дитячого будинку сімейного типу, в якому тимчасово перебуває дитина.

Водночас у разі продовження строку тимчасового влаштування дитини виплата призначеної допомоги може бути продовжена більш ніж на шість місяців. Але на цей випадок має бути відповідний наказ служби у справах дітей.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.