Apple: влада США хоче перетворити iOS на Android і це погано для всіх

Міністерство юстиції США подало до суду на Apple через її монополію на ринку смартфонів, у якому вимагає відмовитися від монополізації та «антиконкурентної практики».
Apple

Позов підтримали 16 штатів та округ Колумбія. Суть позову полягає в тому, що Apple створила iPhone таким чином, щоб користувачі були прив’язані до компанії. Опис методів «прив’язування» налічує 88 сторінок, а основні аргументи виглядають так:

  • Пригнічення сторонніх хмарних стримінгових програм.
  • Перешкоджання кросплатформному обміну повідомленнями.
  • Просте з’єднання пристроїв Apple лише між собою: iPhone, Watch та Mac.
  • Відмова у доступі до функцій смартфонів стороннім розробникам: платіжний чіп для цифрового гаманця та Bluetooth-трекер для служб позиціонування.

Серед аргументів прихильників позову звучить теза, що монополія Apple позбавила компанію потягу до винаходу чогось нового і дозволяє просто підвищувати ціни. У купертинівській корпорації заявляють, що запропоновані зміни можуть завадити її здатності створювати технології, які люди очікують від Apple. Також компанія повідомляє, що перетворення “iPhone на Android” зашкодить конкуренції, зменшивши вибір для покупців, а це протилежно тому, що хоче уряд.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.