Розшук ухилянтів по-новому: Верховна Рада вносить зміни

Нардеп від фракції “Батьківщина” Вадим Івченко допускає суттєве збільшення штрафів для тих, хто після вручення повістки не з’явився до ТЦК. На його думку, розшукувати треба найзлісніших ухилянтів.

Новий мобілізаційний законопроект у Верховній Раді обговорюється не один місяць. Депутати намагаються знайти баланс, щоб покращити мобілізацію та не зробити її антиконституційною. Адже як ми знаємо, останні обмеження, які були запропоновані в законопроекті зустрілися з великою критикою народу, тому їх прибрали. Було залишено тільки право в обмеженні чоловіків керувати автомобілем.

Але на думку депутата Вадима Іванченка цього не достатньо, тому він представив ще дну пропозицію. А саме, оголошувати в розшук громадян, які не з’явилися до військкомату після отримання трьох повісток. Крім того, штрафи за неявку теж можуть зрости.

«Якщо ви отримали першу повістку – штраф збільшиться. Якщо ви не з’явилися вдруге по повістці в військкомат, то буде ще більший штраф. Якщо повістку проігнорували втретє, то чоловік вважатиметься злісним ухилянтом, і його потрібно оголосити в розшук та притягнути до максимально покарання передбачено законодавством.”, — прокоментував депутат.

Він наголосив, що такі заходи можуть бути вжиті лише після розгляду законопроекту про мобілізацію в РНБО та залі Верховної Ради.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.