Не тільки працівники ТЦК: хто ще в Україні може вручати повістки чоловікам

У періоди повномасштабного вторгнення та загальної мобілізації військовозобов’язаним чоловікам продовжують вручати повістки, і це можуть робити не лише працівників ТЦК.

Фахівці Адвокатського об’єднання «Бачинський та партнери» розповідають, хто може вручити повістку військовозобов’язаному чоловіку.

Важливо наголосити, що повістку можна отримати на вулиці, в громадській установі, на блокпосту чи в іншому місці – це абсолютно законно, оскільки місце вручення повістки не регламентоване законодавством, тому її можуть виписати де завгодно.

Отже, законодавством передбачено, що повістку можуть вручити:

  • співробітники територіального центру комплектування та соціальної підтримки;
  • представники органів місцевого самоврядування;
  • Керівники підприємств або організацій, роботодавці;
  • Керівники навчальних закладів;
  • Голови ОСББ

«Варто пам’ятати, що вручати повістки на блокпостах можуть лише зазначені вище особи, які виконують ці обов’язки відповідно до закону», – зазначили юристи.

Звертаємо увагу, що працівники поліції та підрозділи тероборони не можуть вручати повістки, але можуть супроводжувати вищевказаних осіб.

Також українцям нагадують, що у разі ігнорування першої повістки на чоловіка накладається штраф у вигляді 100 – 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить від 1 700 до 3400 гривень

У разі повторного порушення протягом року – від 200 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3 400-8 500 грн).

За ігнорування трьох і більше повісток можуть відкрити кримінальне провадження, що загрожує до 3 років позбавлення волі.

Також читайте:

У Верховній Раді назвали головну мету нового закону про мобілізацію

Бронювання за гроші, які професії зможуть “відкупитися” від мобілізації.

В Міністерстві оборони презентували нові правила рекрутингу в ЗСУ.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.