Мобілізація: українців з інвалідністю двох груп направлять на повторне ВЛК

У Верховній Раді розглядають новий мобілізаційний законопроект, який планують прийняти на початку квітня. Стало відомо, що документом передбачено повторну перевірку чоловіків з інвалідністю ІІ та ІІІ груп, які отримали цей статус після початку повномасштабної війни. Їх планують зобов’язати повторно пройти ВЛК, щоб вони підтвердили свою інвалідність.

Уже всім відомо, що багато чоловіків ухиляються від військової служби різними методами, одні вступили у вищі навчальні заклади другий чи третій раз, щоб отримати відстрочку від служби, а інші поробили собі довідки по інвалідності – такі випадки непоодинокі. Знаючи про високий рівень корупції в МСЕК, в уряді запропонували провести повторну військово-лікарську комісію для чоловіків з інвалідністю ІІ та ІІІ груп.

Мова іде не про всіх чоловіків, які мають інвалідність ІІ та ІІІ груп, а тільки про тих, хто отримав цей статус після 24.02.22. Слід зауважити, що від повторного ВЛК звільнять тих, кому інвалідність була встановлена за результатами травм, поранень, хвороб, каліцтв та контузій, отриманих внаслідок захисту країни.

Член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський запевнив, що права людей з інвалідністю порушуватись не будуть. Однак, якщо українець купив статус інваліда, щоб ухилитися від мобілізації, то цю ситуацію потрібно виправляти.

Також читайте:

Бронювання за гроші, які професії зможуть “відкупитися” від мобілізації.

В Міністерстві оборони презентували нові правила рекрутингу в ЗСУ.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.