Українці отримають гроші від ООН: прийом заявок стартує у квітні

Українці мають право претендувати на міжнародну компенсацію збитків, завданих їм та їхньому майну державою-агресором.

Гаага запустила міжнародний механізм компенсації громадянам України, чиє майно було пошкоджено внаслідок російської агресії. Про це повідомляє заступник міністра юстиції Ірина Мудра.

За її словами, буде створено спеціальний фонд для виплат українцям.  Вже у квітні цього року, українці зможуть подати заявку на компенсацію в рамках ініціативи ООН.

Ірина Мудра звернула увагу, що за допомогою міжнародної угоди буде створено компенсаційну комісію, яка розглядатиме кожен конкретний випадок. Після цього буде створено виконавчий орган для нарахування компенсацій.

Заступниця міністра юстиції України зазначила, що на виконання всіх бюрократичних та організаційних процедур знадобиться не менше ніж рік.

Тому сказати, що можна буде отримати компенсації завтра, на жаль, як би мені цього не хотілося, ми не можемо, але ми працюємо над цим, щоб люди нарешті мали куди звернутися, та отримати компенсацію за надані їм збитки“, – сказала Ірина Мудра.

Джерелом фінансування виплат можуть слугувати заблоковані активи Росії на Заході. Український уряд вважає, що було б дуже логічно, якби Росія сама заплатила за завдані українцям збитки.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.